fredag 2 maj 2008

Så var den åttonde backen klar för Bofors IK inför säsongen 2008/2009. Det blev den hårt spelade 84:an Henrik Blomqvist som tidigare representerat bl.a. Växjö, Tingsryd, Troja och Malmö. Blomman, som han kallas, är en riktigt hårt spelade back vilket tydligt syns om man tittar över hans statistik i sverige. 66 matcher i J20 SuperElit betydde 301 minuter i utvisningsbåset, på två matcher i Div.1 blev det 34 utvisningsminuter och under 75 matcher i allsvenskan har han fått spendera 204 minuter i syndabåset. Och innan han fick sparken från norska Stjernen had ehan hunnit med att dra på sig 272 utvisningsminuter på 47 matcher i den norska elitserien.
Så Bofors får nog passa på att träna en hel dle boxplay under försäsongen. Dock positivt att de kan komma att kännas när man går in framför de blåvita målet kommande säsong.
Faktum är att Blomqvist under sin tid i danmark dessutom producerat en del poäng, närmare bestämt 34 poäng på 45 matcher vilket är riktigt bra som back.
Så vi får hoppas att han kan göra en lika fin avvägning mellan poäng och tuffhet även i Bofors kommande två säsonger.

Jaja, nu blir det inget mer skriveriande denna morgon för nu är det dags att göra sig iordning så man kan åka till örebro med Jennie..

Inga kommentarer: