onsdag 4 april 2007

Just Jack

Han känns som en sämre klädd och mer trallvänlig kopia av Mike Skinner, dock med något svagare texter, men pinsamt nog har jag ändå börjat att på allvar gilla hans senaste fullängdare Overtones. Ett album med 13 tjejigt trallvänliga spår om livet i Storbritanien som framförs genom bra textrader, även om han inte når samma höjder som mästaren Mike Skinner i The Streets. Men ändock måste jag nog säga att Just Jacks album Overtones passar sig bättre in i dagens musikklimat än vad The hardest way to make an easy living gjorde när Mike Skinner släppte den med The Streets förra våren.

Overtones börjar riktigt härligt med fyra mycket bra låtar irad. Writer's block, Glory days, Disco friends och Starz in their eyes har hög hitpotential allihop skulle jag vilja påstå. Efter den fina starten så börjar dock skivan svaja en aning, men visst finner man bra låtar även efter spår fyra. Mourning Morning och No Time är två lysande exempel på det. No Time kan för övrigt mycket väl vara den absolut bästa låten på hela plattan..

Nog om Just Jack nu. Ikväll har ju faktiskt de allsvenska hockeykvalet avslutats och de blev nu klart att Borås blir laget som tar över Arbogas plats i hockeyallsvenskan, kul. Borås är ett lag som satsat mot detta länge och jag ser en riktigt kul bortaresa till ellos-staden där shopping, alkohol och hockey kan bli en riktigt fin kombination. Borås är även en klubb jag tror har stor potential att kunna etablera sig på allsvensk nivå, idrotten i staden är på uppåtsving, pengarna finns, närheten till Göteborg kan nog mycket väl locka till ett samarbete med Frölunda och man har redan nu en bra blandning av åldern på spelarna i laget.

Dagens låtval blir dock inget med Just Jack utan istället blir de Modest Mouse - Dashboard

Inga kommentarer: