tisdag 10 april 2007

Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare

Lyssnade igenom Arctic Monkeys nya album för första gången ikväll. Redan när man hörde första singeln Brianstorm så kom besvikelsen krypande och tyvärr så är albumet efter en genomlyssning fortfarande en besvikelse. Man kan ju hoppas att de ändrar sig när man lyssnat igenom det några fler gånger. Vore tråkigt om Arctic går mot samma öde som Kasabian, som kändes som världens coolaste band när de släppte sitt första album men sen gjorde en ganska tråkig uppföljare och numera känns lite smått bortglömda.
Hursomhelst, Favourite Worst Nightmare har faktiskt två riktigta ljuspunkter som nästan, men bara nästan, håller samma klass som låtarna från debuten. Spår 12 och 13, de vill säga de två sista på plattan, Old Yellow Brick och 505 är riktigt sköna och de enda som satt sig efter första genomlyssningen.

Några korta reaktioner på dagens avsnitt av 100 höjdare hinner vi med också. Vem fan är så pass dum i huvudet så han får för sig att dra en bil på tre ton med kuken?! Och hur i helvete är de ens möjligt?! Jag förstår ingenting, och de är jag faktiskt glad för..
Kungen i Ullared hoppas jag, för hans eget bästa, numera sitter inspärrad på mentalsjukhus. Känns som han nog kan vara i behov av de..

Och bara för att Carl Barat är så pass mycket coolare, bättre klädd och mer genialisk än Pete Doherty så blir nattens låttips: Dirty Pretty Things - Doctors And Dealers

Inga kommentarer: