onsdag 12 september 2007

Svensk hockey 2007 - ett kalas för slipsnissar och soffpotäter?

De är pinsamt hur vårt kära hockeyförbund gång på gång försöker förstå hockeyn.
Är inför denna säsong framför allt tre speciella tilltag som jag stör mig något så grymt mycket på, och d eär den nya icingregeln, läktarflagg-förbudet och de faktum att man inte längre får spela nationalsången inför matchstart.

Vi börjar med de första; Nya icingregeln.
Numera blir de bara icing från egen zon. Dvs att de blir svårare att slå en icing då den endast kan slås på försvarande sida om första blålinje från de egna målet.
Det hela kommer ge resultatet mindre avblåsningar och dvs. mindre ryckigt för de som sitter hemma framför tv'n eller dedär slipsnissarna som mest ser hockeyn som en stort happening och inte vill behöva gå in i spelet på alltför stort allvar.
Dessutom har man infört en regel som gör att de lag som slagit icingpucken INTE FÅR BYTA. Hur jävla idiotiskt är då inte detta?! Alla vi som lägger ner 100% fokus under hockeymatchern vet att hela poängen med icing är att man slänger iväg pucken till de för att just kunna genomföra ett byte utan att riskera sårbarhet bakåt. och alla vi som verkligen brinner för hockeyn njuter när vi ser hur ett lag som försvarat sig så de knappt kan stå upp äntligen får åka och byta efter att de lyckats slagit iväg pucken till icing..
Men visst ja, dehär avblåsningarna gillar ju inte de som sitter hemma i tv-soffan, så dom måste vi ju minimera..

Nummer två då, Förbudet mot läktarflaggor;
Hur skumt är då inte detta förbud? Det är tydligen alldeles för stor brandrisk med läktarflaggor hävdar hockeyligan och förbjuder användandet av dem i elitseriematcher.
Men man har ju redan förbjudit allt i pyroteknisk väg, tillochmed tomtebloss, så vad är de då som ska ta eld i dessa flaggor..?

Och sist men inte minst, Ingen mer nationalsång;
Numera får man inte, under tv-matcher, spela nationalsången i allsvenska hockeymatcher. Varför inte? Vad är de för mening med de? Nationalsången har nästan alltid spelats inför hockeymatcherna i seriespelen och har alltid varit en stämningshöjare. kan inte förstå vad som vore bra med att radera ut de..
Och jag kommer sakna att få avsluta den med de härliga raderna: "ja, jag vill hellre dö än bo i närke"

Svensk hockey 2007/2008 känns tyvärr som nått jävla jippo för barnfamiljer, slipsnissar och tv-publiken. Och då är vi jävligt fel ute!

Inga kommentarer: