lördag 5 maj 2007

Byt tillbaka till Magnum, för fan!

Om de som skapar programtablån för Kanal 5 hade haft lite mer vett i skallen hade de för länge sedan bytt tillbaka till att visa en av tidernas skönaste serier på nätterna. Magnum är kungen! MacGyver kan tyckas vara en okej serie, visst, de köper jag. Men den är i bra mycket sämre klass än de femman brukar visa på nätterna.

De hela inleddes med Hawaii Five-0 som va en riktigt skön serie om kriminalarna i 60 - 80-talets Honolulu. Hawaii Five-0 är faktiskt den polisserie som pågått längst av alla i tv-historien. Steve McGarrett var mannen som ledde polisen och serien drog igång i september 1968 och sista programmet gick av stapel så sent som april 1980. En riktigt monsterserie med andra ord.


Efter den starka serien drog man igång den bästa av alla Magnum P.I., man kan inte annat än älska kombinationen Thomas Magnum och Jonathan Higgins. Efter Magnum kom en period med den kanadensiska polisen Benton Fraser som hade hamnat i Chicago efter de att han följt spåren av sin faders mördare. Serien hette på svenska Uppdrag Chicago, orginaltiteln var dock Due South och de hela var helt klart en värdig arvtagare till Magnums härliga ferrrari-däckare. Men efter att ha nördat igenom varenda avsnitt av Due South så var man sugen på mera Magnum. Och jag hade tur, femman började återigen visa 80-talets skönaste serie.
Men nu har de tyvärr fått för sig att de ska vara MacGyver som gäller och den serien kan ALDRIG komma ens i närheten av sina föregångare.. Så ta nu ert förnuft till fånga på femman och byt tillbaka till Magnum!


Under kvällskvisten avnjöt man idag Sportens premiärmatch i årets div.5. De blev seger mot lokalkonkurrenten Rävåsen med 3-2. Men de va långt ifrån nån strålande fotboll man bjöd på och de kändes som de absolut blev onödigt spännande i slutet. I de andra karlskogaderbyt i samma serie möttes immetorp och woodys. 1-1 slutatde den matchen efter de att immetorpkvitterat sent.


Fattar fortfarande inte hur alla kan dissa Voxtrot så hårt?!
De är verkligen ett under för mig. Hur kan man undgå att inse storheten i låtar som 'Raised by Wolves', 'The Start of Something', 'Blood red blood' och 'Soft & Warm'?
Och hur kan man inte ryckas med när Mr C drar igång 'Kid Gloves', 'Firecracker' och 'Brothers in conflict'?
Eller hur man inte kan beundra och njuta när man hör 'Every day', 'Real Life Version', 'Future Pt.1' och 'Sway' de är för mig en stor, stor gåta..
Och då har jag inte nämt de underbara guldkornet 'Ghost' än, vilken låt!
Dessutom textraden "Picture me, how will you picture me when I am dead?" i 'Blood red blood' kan verkligen ingen ogilla..

Lägg därtill att de skapat lysande låtar som bl.a. 'Your biggest fan', 'Stephen', 'Trouble', 'Mothers, Sisters, Daughters & Wives' och 'Rise up in the dirt'.
Jag kan fortsätta att rabbla upp underbara låtar som kommit från dessa herrar hela natten, men är nog bäst att jag slutar upp nu och istället påstår att Voxtrot - Selftitled är den mest intressanta debuten sedan The Libertines - Up the bracker 2002.
Det vill säga tillochmed mer intressanta än vad Kasabian va 2005, större bredd på låtarna än vad The Kooks och The Fratellis hade 2006 och tillochmed vassare i kanten än super-hypade The View är 2007.

Albumet släpps den 22 maj och jag påstår absolut att de lätt är värt de 200kr som en skiva numera kostar..
Voxtrot is the shit - och de är dags att ni andra upptäcker de med!


Egentligen är jag även på humör för att ta upp den stora häcksaxen och tokdissa en hel del i mode- och kläddesignsvärlden, men de är jag för trött för just nu så istället lutar de åt att kika på skitiga MacGyver och sen sussa lite. Nattens låttips serverar vi dock innan butik stängs för idag;
In Flames - Crawl through knives
Japps, jag kan faktiskt lyssna på annat än Lars Winnerbäck och indie ibland.. ;P

Inga kommentarer: