tisdag 1 september 2009

Dags för en liten rapport från Karlskrona då. Blir en rapport som enbart kommer behandla hockeyn som spelades därnere och inte det som händer på läktaren, utanför hallen osv.
Bofors första match var ett derby mot hatlaget nummer ett, örebro hockey.
Bofors inledde matches första fem minuter bra och tryckte tillbaka örebro. När sedan örebro fick 1-0 målet efter 5.14 så ändrades matchbilden radikalt. örebro fick helt plötsligt självförtroende och började tro på de man gjorde. På nått sätt så kändes de som att Bofors egentligen aldrig kom tillbaka in i matchen efter det målet. örebro spelade smart med sina stora tunga backar som såg till att det var rent i slottet och Bofors fick bara avlossa skott utifrån.

På fredagskvällen mötte Bofors hemmalaget Karlskrona. En match där jag måste säga att Karlskrona under långa stunder var dte bättre laget. Problemet för Bofors var nästan identiskt med torsdagskvällens. Man kom aldrig fram till de riktigt farliga lägena, trots mycket puck i anfallszon.
Hursomhelst, två snabba mål i början av tredje gjorde att Bofors kunde vända och tillslut vinna matchen på straffar.

Söndagens första match spelades mellan Bofors - Hästen Hockey. Denna match är en av de sämsta jag nånsin sett Bofors göra under de 16 år jag har följt Bofors. Det var riktigt pinsamt att se!

----

När cupen sumerades kunde vi konstatera att Bofors slutade sist och att Näsa lyckats ta en plats i all-star laget som KHK utsåg.
Det måste verkligen bli bättring på alla plan för Bofors inför premiären nu! Annars kommer vi återigen förlora en hel säsong pga en dålig inledning.
Det som nästan känns mest hopplöst just nu är målvaktssidan. Micke vet vi vad han kan, men han är ofta alldeles för ojämn för att vara en första keeper. Andro har under sina två senaste matchen släppt in många billiga puckar. Faktum är att han mot västerås borde tait 3 av 4 och mot Karlskrona borde han nypt 2 av 3.
Men men, det är bara hoppas att han kommer igång och växer in i den allsvenksa kostymen riktigt snart. Vill ej att han blir någon ny Ratio..

Dessutom måste dte sägas att nästan alla backar underpresterar nått grymt just nu. De enda backarna jag tycke rkan få godkänt hittills iår är Cribbe och Lidström. Backar som Messa, Freddan, Larsson och framför allt Thelander måste kliva fram på allvar nu!

Jag hoppas att man börjar hitta rätt redan imorgon borta mot Mora, men förväntar mig att Bik förlorar med minst 3-4 mål i den matchen..

Inga kommentarer: