måndag 27 augusti 2007

Borde de inte vara en självklarhet..?

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70299399_537__,00.html

Av någon konstig anledning blev de rubriker i varenda sportblaska plus såväl på internet som i televisionen över att Mora IK hade infört alkoholförbud för spelarna fr.o.m. den 10augusti iår och fram tills dess att sista matchen för säsongen var avklarad. Kan egentligen inte förstå varför de ska bli såna rubriker över något sådant? Borde de inte vara en självklarhet av seriösa idrottsmän, som representerar klubbar som tusentals människor lever och dör för, att hålla sig borta från alkoholen under säsong?
Får man äran att dra på sig en matchdräkt så bör man ge allt för den dräkten, man bör inse ansvarat man har mot de tusentals människor som lägger i stort sett varenda krona på att följa de som betyder mest av allt för dem, och man bör framförallt därav alltid uppträda proffisionellt.
Så egentligen borde varenda klubb ha ett förbud liknande Moras, med tanke på att allt för många idrottsmän mer än gärna super ner sig varenda fredags-/lördagskväll..

---

Matchen tidigare idag mellan Nordsjälland och Stjernen var nog bland de sämsta jag tittat på i mitt liv, kvalitativ hockey va långt långt borta denna söndagseftermiddag. Håller inte de andra lagen en avsevärt bättre nivå än Stjernen så bör Bofors leka hem turneringen i Fredrikstad relativt enkelt nästa helg. Hoppas kan man ju alltid, vore kul om de kunde glädja de uppskattningsvis 15-20 supportrar som tänker resa till Fredrikstad för en äkta partyhelg i en av Norges finaste städer.

Inga kommentarer: